Medifix

Leverancier in medisch meubilair en zorgproducten

Medicijnkasten voor de gezondheidszorg

In de jaren nadat de eerste huiselijke medicijnwagens op de markt kwamen ontstond al snel de vraag naar eveneens huiselijke medicijnkasten en zelfs compleet ingerichte medicijnkamers. De Pharmasafe® lijn is in de loop van de jaren dan ook uitgebreid met o.a. medicijnkasten voor de gezondheidszorg. Dit heeft Medifix inmiddels de expertstatus opgeleverd op het gebied van opslag en distributie van medicatie.

Medicijnkasten voor de gezondheidszorg

Medicijnkasten worden gebruikt voor het overzichtelijk en veilig bewaren van geneesmiddelen in zorginstellingen, ziekenhuizen, artsenpraktijken en andere medische instellingen. Ze worden uitsluitend gebruikt voor niet-verplicht te koelen medicatie. Medicijnen die koel bewaard moeten worden gaan in een medicijnkoelkast. Uiteraard moeten medicijnkasten aan bepaalde voorwaarden voldoen om een veilige en juiste bewaring van medicijnen te garanderen. Maar ook zijn er strenge hygiënische normen in de gezondheidszorg. De medicijnkasten van Pharmasafe® voldoen aan alle eisen die gesteld worden.

Medicijnkasten van Pharmasafe®

Medifix heeft de productlijn van Pharmasafe® zelf ontwikkeld, daardoor zijn de kasten zijn helemaal op maat te maken en in te richten. De medicijnkasten zijn afsluitbaar met een sleutel of cijfercode en afhankelijk van breedte en hoogte te voorzien van maximaal 6 afzonderlijk afsluitbare compartimenten. De deuren kunnen bij het openen 270 graden naar buiten worden gedraaid.

Medicijnwagens in de gezondheidszorg

Naast medicijnkasten wordt er in de gezondheidszorg ook vaak gebruik gemaakt van medicijnwagens. Bijvoorbeeld bij kleinschalige woonvormen wil men geen klinische wagens in de huiskamer maar een wagen van hout, die past bij de rest van het meubilair. Deze medicijnwagens zijn geschikt voor alle medicijndistributiesystemen en voorzien van profielwanden voor lades, manden of legborden. Ze zijn helemaal naar wens in te delen zowel qua interieur (aantal laden, manden en legborden) als exterieur (afmeting en kleur van het hout).

Accessoires voor medicijndistributie

Naast de productlijn van Pharmasafe® vind je in het assortiment ook diverse accessoires en hulpmiddelen om de veiligheid en efficiëntie van het medicijnbeheer en de medicijndistributie te verbeteren. Denk hierbij aan medicijnvermalers, medicijnbekers en medicijnhesjes.

Medicijnkasten voor de gezondheidszorg